Verliefd op mezelf.

‘Ben je verliefd?’ vraagt een vriendin me. Ik kijk haar wat verbaasd en leeg aan. ‘Vind je iemand leuk?’ Ik denk even na. ‘Vind ik iemand leuk’ herhaal ik traag. ‘Nee, nee niet dat ik zo weet’ zeg ik.

Het is een mooie dag. Ik zit in de auto en rijd met de ramen open naar huis, de vraag houdt me bezig. ‘Verliefd’, denk ik bij mezelf. Ik vraag me af of ik nog wel verliefd zou kunnen worden. Ik denk na over de tijd dat ik verliefd was. Ik ben één keer echt verliefd geweest. Met die jongen woonde ik ook al snel samen, maar verder. Ja twee keer ook wel echt gek geweest op iemand maar verder. Ik sta stil voor het verkeerslicht. Er steekt een man over. Aan zijn houding af te lezen is hij duidelijk in zijn nopjes. ‘Je ziet er leuk uit!’ roept hij enthousiast naar me als hij langs mijn auto loopt. Ik glimlach en de man loopt weer vrolijk verder commander cialis en europe.

‘Dat zouden mensen vaker moeten doen’ denk ik bij mezelf ‘elkaar gewoon complimentjes geven, wat liefde tonen’.

Ik neem nog een hap van mij spekkoek. ‘Er zou best nog wat af mogen, maar ach’ zeg ik tegen een bekende. ‘Je ziet er goed uit toch en volgens mij zit je ook goed in je vel’ reageert hij. Ik neem nog een hap van de overheerlijk spekkoek. ‘Ja, dat klopt ook wel’ zeg ik blij.

Ik kom thuis en ik kijk naar mezelf in de spiegel. ‘Tja’ denk ik bij mezelf ‘er mag nog wel een paar kilo vanaf voordat ik weer op mijn oude gewicht zit, maar ach, workin’ on it’, denk ik bij mezelf. Ik ben tevreden. Ook al ben ik in de afgelopen maanden een paar kilo aangekomen (tja…wat wil je met ZERO beweging en een Bourgondische levensstijl).
Het heeft me best wat tijd en moeite gekost (vind ik dan op 25-jarige leeftijd) om te zijn waar ik nu ben, tevreden met mezelf.

Ik stel me de vraag nog eens ‘ben ik verliefd. Ik kijk naar mezelf in de spiegel. Ik zie er gelukkig uit en ik voel me ook wel goed. Ik voel me zo goed, dat ik hoop dat ik me voor altijd zo blijf voelen en ik wens de rest van de wereld dit ook toe. Ik besef het me. Ja, ik ben verliefd. Verliefd op mezelf.

Wanneer het is gebeurd, ik weet het niet, maar het is gewoon gebeurd, het is me overkomen en ik geniet van ieder moment. Op het moment dat ik me dat besef, weet ik dat het echt is. Ik ben verliefd op mezelf.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.