Geen geld voor ontwikkelingslanden dankzij het vuurvliegje

Soms heb ik van die momenten dat ik denk: ‘Waar zijn we met z’n allen toch mee bezig?’ Vanochtend had ik zo’n moment. Terwijl ik aan het genieten was van mijn ‘cinnamon roll’ en soja ‘cafe latte’, las ik op nu.nl dat er ontdekt was in het paringsonderzoek van vuurvliegjes, dat het vrouwelijke vuurvliegje zich aangetrokken voelt tot de grootte van het spermazakje van het mannelijk vuurvliegje. Hoe groter, des te aantrekkelijker het mannetje. Het spermazakje wordt namelijk tijdens de paring overgedragen aan het vrouwtje en bevat voor haar ook meteen voedsel.

Hoe het vrouwelijk vuurvliegje de spermazak kan ‘zien’ bij het mannetje, is nog onbekend, dit wordt nog verder onderzocht.
Na het stuk over het onderzoek stond er nog een enthousiaste reactie van een van de onderzoekers: “Als we waren gestopt de paringsrituelen van vuurvliegjes te bestuderen nadat het flitsen ophoudt (het mannetje flitst kennelijk met datzelfde zakje om aandacht te trekken), zouden we dit geweldig complexe en ongelooflijke verhaal hebben gemist”, aldus onderzoeker Adam South.

Ik zie het dus al voor me….

Een congreszaal met alle hoofden van de wereld voor het jaarlijkse ‘wereldoverleg’ (of zoiets)… De president van Zambia, Nigeria, India (mocht je ooit een stuk land veroveren, laat dit dan niet op –ia eindigen) of van de UN vraagt of er nog geld is voor hun land voor onderwijs of een betere leefomgeving of het tegengaan van uitbuiting of verminking van kinderen zodat deze geld kunnen inzamelen op straat’. Het antwoord van de president van Nederland, de VS, Australië, noem een welvarend land is: ‘Sorry sir, but this year we budgeted 10 mil to spend on researching the sexual activities between ‘vuurvliegjes’ otc cialis canada.

Ja, dan zit je daar dus…. ‘Ok, thank you for your time sir, I understand your ‘vuurvliegjes’ researching needs’ of zoiets.
‘No problem, let’s move on to the next subject, oil’.

Op het moment dat ik dit bedenk schaam ik me. Ik voel schaamte voor mijn eigen ‘species’ en het liefste zou ik willen veranderen in een simpel vuurvliegje, die kennelijk een zeer complex seksueel leven heeft.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.